Verstaanbare taal bij overname van het familiebedrijf door externen

Bij een overname door een externe partij speelt Scrivendo een belangrijke rol in het verenigen van beide visies. Opnieuw met respect voor de oprichters-overlaters. Voor mij als schakel in dit hele gebeuren is het van het grootste belang dat alle partijen op eenzelfde lijn bewegen en duidelijk verstaanbare taal spreken naar elkaar toe. Hoe dichter de externe overnemer bij de visie van de overlater zit hoe succesvoller de overname en de duurtijd van het leiderschap van de overnemer.

Overname van het familiebedrijf door een externe partij

Uiteraard is het niet altijd binnen de familie dat een bedrijf overgelaten wordt. Soms gebeurt het dat Scrivendo ingeschakeld wordt om te begeleiden tussen een familie en een externe partij. In zo’n geval besteed ik heel veel aandacht en tijd aan gesprekken met de overlatende familie. Het is belangrijk om zoveel mogelijk details te kennen van het familiebedrijf, hun visie naar de toekomst en de verwachtte strategie duidelijk te stellen. De rest van het proces verloopt goed zolang we vertrekken vanuit de visie van de overlatende familie.

Screenen en connecteren van kandidaat-overnemers

Ook hier kan ik mij baseren op een breed netwerk dat door de jaren heen zorgvuldig is opgebouwd. Het is belangrijk dat zowel de overlater als de overnemer op eenzelfde zakelijke golflengte bewegen.
De begeleiding van het overleg tussen deze partijen is uiteindelijk het finale stuk van de rit. Daar gaat vooral aandacht naar het aftoetsen van de visies van beide partijen en de strategiëen om het bedrijf in stand te houden.

Scrivendo, een schakel tussen generaties in familiebedrijven

Gun jezelf, als ondernemer, een verzekerde opvolging en een veilig verankerde toekomst. Gebruik de schakel tussen de vorige generatie, jezelf en je opvolgers. En start vandaag nog met de nodige voorbereidingen.
Neem gerust vrijblijvend contact met mij (Gudrun) via info@scrivendo.be of 0468 18 99 89. Ik help je graag bij vragen.

Scroll naar boven
Scroll naar top