Je kinderen zien opgroeien terwijl je team gelukkig en productief blijft

Stress als zelfstandige?

Een tijdje geleden leerde ik Johan kennen op een netwerkevent. Hij vertelde mij dat hij dringend op zoek was naar een oplossing om de stress in zijn leven als bedrijfsleider onder controle te krijgen. Hij wou de constante druk door overvolle agenda, hoge instroom mails, ellenlange to-do lijst en de ene meeting na de andere blijvend verlagen.

We planden een kennismakingsgesprek en na een uitgebreide bespreking bleek dat er inderdaad heel wat uitdagingen te combineren waren. Samen maakten we een uitgebreid werkschema op en een prioriteitenlijst voor zowel Johan als voor elke afdeling binnen het bedrijf.

Het duurde enkele weken vooraleer alle nieuwe systemen binnen de afdelingen succesvol ingevoerd werden en de verandering qua aanpak volledig gevolgd werd. Binnen de vooropgestelde tijdspanne was Johan heel tevreden met het resultaat. Hij genoot weer volop van zijn rol als bedrijfsleider en van de meetings met de afdelingsverantwoordelijken, de klanten en de leveranciers. Er was bovendien tijd vrij gekomen om van de hobby’s van zijn kinderen zowel als van zijn eigen hobby’s te genieten.

Hoe heeft Johan het aangepakt?

Mijn naam is Gudrun en ik ben ruim 35 jaar aan de slag als assistente van drukbezette managers van familiebedrijven. Door mijn beroepservaring en ook door de constante trainingen die ik volg kan ik een scherpe expertise aanbieden als PA.

Hoe heeft Johan het aangepakt :
1) Focus op zijn taak als bedrijfsleider maar ook opnieuw focus op de bedrijfsvisie waar Johan nog steeds in geloofde
2) Het nemen van de juiste strategische beslissingen binnen een duidelijk afgebakend tijdskader
3) Opnieuw voldoening halen uit zijn leiderschap en in de verschillende afdelingen meegenieten van de motivatie van de medewerkers.
4) Meer tijd vrijmaken om te genieten van zijn gezin, vrienden en hobby’s.

De 5 grootste voordelen in deze samenwerking die resulteerden in rust en evenwicht:

  • Flexibiliteit en schaalbaarheid : In tegenstelling tot een medewerker in loondienst kun je een extern PA inhuren op basis van jouw specifieke behoeften. Of het nu gaat om minieme prestaties of op periodieke samenwerking op week- of maandbasis, je hebt de vrijheid om de assistentie te schalen naar wat jouw bedrijf op dat moment nodig heeft.
  • Kostenbesparend : Het aannemen van een medewerker in loondienst brengt tal van kosten met zich mee, zoals loon, sociale premies, verzekeringen… Met een extern PA bespaar je op al deze kosten want je betaalt alleen de effectief geleverde diensten.
  • Expertise en specialisatie : Een externe PA is er op gespecialiseerd om managers te ondersteunen in complexe taken en op diverse terreinen. Door voortdurende trainingen en bijscholing kan je profiteren van de vaardigheden en kennis in het uitvoeren van diverse taken.
  • Breder netwerk : Externe PA’s hebben meerdere klanten en beschikken daardoor over een uitgebreid professioneel netwerk. Dit betekent dat ze waardevolle contacten kunnen leggen en sneller kunnen helpen bij het vinden van belangrijke stakeholders.
  • Geen HR-verantwoordelijkheden : het beheren van personeel brengt HR-management met zich mee, zoals werving, training, prestatiebeoordelingen. Een externe PA is verantwoordelijk voor de eigen administratie, opleiding en training.
Scroll naar boven
Scroll naar top